Rietveld Schröderhuis

Available from November 27, 2024
€69.95 Free shipping (Benelux)
Description
Details

Het officiële boek ter gelegenheid van honderd jaar Rietveld Schröderhuis vertelt het verhaal van twee geliefden en radicale vernieuwers in de moderne architectuur: Truus Schröder en Gerrit Rietveld

Dit boek vol nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal biedt een frisse kijk op het iconische Rietveld Schröderhuis, met een bijzondere focus op het leven en werk van Truus Schröder. Het huis werd lang beschouwd als het meesterwerk van architect Gerrit Rietveld, maar recent onderzoek onthult nu de cruciale rol van Truus Schröder.

Natalie Dubois (conservator toegepaste kunst en vormgeving bij Centraal Museum Utrecht en het Rietveld Schröderhuis) en Jessica van Geel (schrijver, journalist en historicus) belichten door middel van recent ontdekte documenten en persoonlijke correspondentie hoe Schröders visie en creatieve input het ontwerp hebben gevormd. De bouw, de ontwerpen van ‘Schröder & Rietveld Architect’, de oorlogsjaren, de verbouwingen en de nodige feestjes: dit boek is een eerbetoon aan het huis en de samenwerkingen tussen Rietveld en Schröder en biedt een diepgaand inzicht in hun gedeelde ambitie om de traditionele architectuur te vernieuwen. Met de speciaal op het huis afgestemde vormgeving, een creatie van Irma Boom, is het een onmisbare aanvulling voor liefhebbers van moderne architectuur en kunstgeschiedenis.

Deze publicatie verschijnt naar aanleiding van het honderdjarige jubileum van het Rietveld Schröderhuis, in samenwerking met het Centraal Museum Utrecht.

  • ca. 22 x 15 cm

  • ca. 936 pages
  • Hardcover
  • Dutch edition
  • Quadrichromy
  • ISBN 978 94 6494 123 4

Related books