Caravaggio/Bernini – Vroege barok in Rome

€45.00 Free shipping (Benelux)
Description
Details

Het boek bij een expositie van wereldformaat: de grootste Caravaggio- en Bernini-tentoonstelling ooit buiten Italië

Rome omstreeks 1600: de kosmopolitische arena van oude adel, eerzuchtige geestelijken, geniale kunstenaars en briljante geleerden, maar ook een stad van list en bedrog, straatvechters en prostituees. Kortom, het toneel van de barok.

Hoofdrolspelers op het artistieke podium waren de schilder Caravaggio en de beeldhouwer Bernini. Zij vertegenwoordigen het nieuwe kunstzinnige elan dat Rome liet uitgroeien tot het zinderende culturele hart van Europa. Ze staan voor de intensieve wisselwerking tussen schilders en beeldhouwers, en voor een nieuwe kunst die zich meer dan ooit richtte op het uitbeelden en oproepen van affetti, menselijke emoties. Een kunst van beweging en schijnbeweging, van drama en klassieke reserve, van scherts, schoonheid en afschuw.

Deze publicatie bevat verhelderende essays van internationale barokspecialisten en toont de vele meesterwerken van Caravaggio, Bernini en hun tijdgenoten in volle glorie.

Nooit eerder was er buiten Italië een tentoonstelling die zo veel belangrijke vroegbarokke werken samenbracht. De expo loopt van 15 oktober 2019 tot
9 januari 2020 in het Kunsthistorisches Museum Wenen en reist daarna verder naar het Rijksmuseum in Amsterdam, waar de topstukken te zien zullen zijn van 14 februari tot 13 september 2020.

  • 28 x 24 cm
  • 328 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 6388 707 6

Related books