Hendrik Dierendonck (DU)

€39.95 Free shipping (Benelux)
sold out
Description
Details

Nieuwe, aangevulde editie van de klassieker van meester-beenhouwer Hendrik Dierendonck

“Minder maar beter vlees eten, dat is de toekomst van de ambachtelijke beenhouwerij.”
— Hendrik Dierendonck

“Hendrik Dierendonck is uitgegroeid tot een ware meester in het slagersvak. Hij zet de familietraditie voort en zet zich met grote toewijding in voor het behoud van het ambacht en het kweken van topvlees. Tegelijk motiveert hij zowel collega’s als toekomstige slagers. Hendrik blijft bescheiden en deelt genereus zijn kennis met anderen; zijn lach en positieve kijk op de wereld werken aanstekelijk op iedereen in zijn omgeving. Wat Hendrik presteert op slagersvlak blijft me inspireren, en ik ben bijzonder dankbaar dat ik hem mijn collega en vriend mag noemen.”
— Adam Danforth

“Lang leve de slagers, want zij zijn de hoeders van een oude kunst. Vandaag meer dan ooit tonen zij respect voor het welzijn van de dieren en zijn ze doordrongen van de noodzaak om verantwoordelijke carnivoren te zijn. Hendrik is daar een prachtig voorbeeld van.”
— Dario Cecchini

Hendrik en zijn vader Raymond Dierendonck groeiden de afgelopen jaren uit tot dé referentie als het over vlees gaat. Ze leveren alleen kwaliteit van het hoogste niveau en worden gevolgd door talrijke topchefs.

Dierendonck is een van de voortrekkers van de internationale nose to tail-filosofie, waarbij letterlijk al het vlees van een geslacht dier benut wordt. Hij heeft zich gespecialiseerd in de veredeling en rijping van uitzonderlijk vlees, onder meer van het West-Vlaams rood rund.

Deze publicatie is een herwerkte uitgave van het cultboek The Butcher’s Book, dat uitgebreid werd met tientallen tijdloze recepten. Herontdek de heerlijkste klassiekers uit de toonbank van de slagerij en uit Dierendoncks sterrenrestaurant Carcasse, sta stil bij het beenhouwersambacht en leer zelf vlees te bereiden à la Dierendonck.

Met tekstbijdragen van Hendrik Dierendonck, René Sépul en Marijke Libert, en klassefotografie door Thomas Sweertvaegher, Piet De Kersgieter en Stephan Vanfleteren.

  • 27 x 23 cm
  • 256 pages
  • Open spine hardcover with hole for meat hook
  • Quadrichromy
  • Dutch edition
  • ISBN 978 94 6388 793 9

Related books

No books found