Koers is religie / Le Tour Imaginaire

€35.00 Free shipping (Benelux)
Look inside
Description
Details

Originele uitgave op klein formaat,
opgevat als een catechismus van het wielrennen


Koers is Religie

Dit boekje bewijst waarom, en doet dat aan de hand van de zeven sacramenten. Een wielervolgeling – supporter of coureur – word je immers niet zomaar. Zoiets gebeurt in verschillende fasen, zoals ook een gelovige via de sacramenten geïnitieerd wordt. Wieleradepten zullen in deze bundel een bevestiging vinden van hun overtuiging, en aan wielerleken biedt deze catechismus ongetwijfeld inspiratie.

Met heldere tekstbijdragen vol wetenswaardigheden en tal van beelden over alles wat te maken heeft met religieuze ker(k)missen, dopingzondaars, mythische hellingen, bijgeloof, de blijde intrede en publieke voorstelling van de wielergoden, de Hoogmis van het Vlaamse wielerjaar die de Ronde van Vlaanderen is, de mensenzee van wielervolgelingen die daarop afkomt, enzovoort.

Le Tour Imaginaire

In Le Tour Imaginaire, geschreven door Jan Maes, rijden fictie en realiteit hand in hand. Een spannend verhaal dat teruggaat naar de eerste Tourwinnaar ooit, Maurice Garin. In deze roman, waarin alle hoogtepunten van meer dan honderd jaar Ronde van Frankrijk vervat zijn, komen deelnemers uit alle generaties gelijktijdig aan de start.

De 160 door Jan Maes getekende prentjes van alle deelnemers vormen een heus collector’s item voor elke koersliefhebber.

  • 2 boekjes van 15 x 10,5 cm
  • 512 + 100 bladzijden + 160 retrokaarten
  • Hardcovers
  • Quadrichromie en zwart-wit
  • ISBN 978 94 9208 139 1


Related books