I Am

€64.50 Free shipping (Benelux)
sold out
Look inside
Description
Details

Ultiem overzichtsboek van Erwin Olaf, een van Europa’s belangrijkste fotografen


Naar aanleiding van Erwin Olafs zestigste verjaardag presenteert de fotograaf het eerste uitgebreide overzicht van zijn werk. Het vuistdikke boek met maar liefst 240 foto’s toont zowel zijn vroegste zwart-witbeelden als zijn iconische vrije werk, tot aan de nieuwste – en tot nu toe ongepubliceerde – series die hij maakte in Shanghai en Palm Springs.

Dit chronologische overzicht beschrijft de unieke visie van de kunstenaar en zijn evolutie tijdens de afgelopen vier decennia, van brutale provocateur in het Amsterdamse nachtleven tot koninklijke portrettist en meester van de verstilling. Olaf beheerst de kunst van de fotografie tot in de kleinste finesses en biedt een wrang, indringend commentaar op de context van zijn werk.

Het fotoboek vergezelt een groots retro­spectief op meerdere locaties. De start wordt gegeven met een dubbelexpo in het Gemeentemuseum Den Haag, het Foto­museum in Den Haag (van 16 februari tot en met 12 mei 2019) en het Rijksmuseum Amsterdam (van 2 juli tot 22 september 2019). De tentoonstelling reist ook naar andere locaties in Europa, China, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

De publicatie bevat een introductie door Wim van Sinderen (Fotomuseum Den Haag) en teksten van Francis Hodgson (professor Culture of Photo­graphy aan de Universiteit van Brighton), Mattie Boom (Rijksmuseum Amsterdam), Laura Stamps (Gemeentemuseum Den Haag),
W.M. Hunt (auteur en voor­malig fotogalerist) en Lesley A. Martin (Aperture).

  • 31 x 24 cm
  • 400 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 778 5


Other editions

I Am
€64.50

Related books