De stervende Maria Magdalena – Melchior de la Mars (ca. 1580-1650) en de kracht van emotie in de Contrareformatie

€22.50 Free shipping (Benelux)
Description
Details

Phoebus Focus XX

In dit boek trekt Lieke Wijnia de lezer mee in de geschiedenis van de heilige Maria Magdalena en die van de weinig bekende kunstenaar Melchior de la Mars. Bovendien houdt de auteur ons een spiegel voor. Want in deze gekke (post)pandemietijden is De la Mars’ Maria Magdalena misschien wel relevanter dan ooit.

In de reeks ‘Phoebus Focus’ gaan experts en wetenschappers in op topstukken uit de rijke collectie van kunststichting The Phoebus Foundation.

Lieke Wijnia (°1985) is conservator bij Museum Catharijneconvent in Utrecht en fellow aan het Centrum voor Religie en Erfgoed van de Rijksuniversiteit Groningen. In 2016 promoveerde zij cum laude aan Tilburg University op een proefschrift over percepties van het sacrale bij het festival Musica Sacra Maastricht. Haar postdoctoraal onderzoek, dat zich toespitst op het sacrale in moderne en eigentijdse kunst, werd bekroond door Teylers Godgeleerd Genootschap (2017) en Jeffrey Rubinoff Sculpture Park (2018). Ze publiceerde onder meer in International Journal of Religious Tourism and Pilgrimage, Brill Research Perspectives in Religion and the Arts en Yearbook of Ritual and Liturgical Studies. Als conservator is zij verantwoordelijk voor Maria Magdalena – De tentoonstelling (2021) en de bijbehorende publicatie Maria Magdalena – Kroongetuige, zondaar, feminist. Ze is tevens lid van het expertpanel in Scheppingsdrift, de podcast van EO en NPO Radio4 over Bijbelverhalen in de kunsten.

  • 21 x 14,8 cm
  • 88 pages
  • Softcover
  • Quadrichromy
  • Dutch edition
  • ISBN 978 94 6388 772 4

Related books

No books found