Brieven aan jonge juristen

€39.00 Free shipping (Benelux)
Look inside
Description
Details

Topadvocaten geven advies aan jonge juristen

"Een psycholoog durft weleens te denken dat hij de mens doorheeft, een socioloog de wereld. Een jurist weet beter."

— Rik Torfs

"Het recht wordt in de VS niet gezien als een geheel van regels dat essentieel is om de beschaving te handhaven, maar als een wapen om strategisch te gebruiken in een veldslag."

— James Whitman


Wanneer jonge juristen afstuderen, maken ze een grote sprong in het onbekende. Met hun diploma op zak begint een nieuw leven in de wereld van het recht. De verworven kennis moet nu in praktijk worden gebracht. Deze studenten staan op een belangrijk punt in hun leven waarop alles nog mogelijk is.

Voor deze publicatie werd aan bekende advocaten, magistraten, notarissen, ondernemers, professoren, politici… gevraagd om in briefvorm hun advies te formuleren aan de jonge jurist, vanuit hun specifieke vakgebied. Ze duiken in hun eigen geschiedenis en delen elk op hun manier de ervaringen uit hun praktijk met hun jonge collega’s.

Dat levert een unieke collectie brieven op, een bundeling aan levenslessen, opdrachten en inzichten, die een flinke duw in de rug geeft aan de zoekende (pas afgestudeerde) student. De adviezen en de terugblik op een rijke loopbaan zijn tijdloos, zodat deze brieven ook ervaren juristen en niet-juristen zullen aanspreken. Deze brieven bieden een bijzondere en intieme inkijk achter de schermen van het rechtswezen en tonen aan hoe het recht raakt aan verschillende aspecten van het maatschappelijke leven.

Met brieven van onder meer Charles Michel, Marianne Thyssen, Koen Geens, Gwendolyn Rutten, Yves Leterme, Wim De Vilder, Catherine Debolle, Thomas Leysen, Rik Torfs, Jan Peter Balkenende en James Whitman, maar ook de voorzitter van het Grondwettelijk Hof, de eerste voorzitter van het Hof van Cassatie, de president van het Hof van Justitie van de Europese Unie en de Belgische rechter in het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Met tijdloze beelden van Diego Franssens, die als een van de weinige fotografen het voorrecht kreeg om een plechtige zitting ter gelegenheid van de installatie van een nieuwe raadsheer aan het Hof van Cassatie vast te leggen.

  • 24 x 16 cm
  • 304 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 753 2


Related books