Borstkankerbijbel – Feiten, portretten & verhalen

MET GRATIS PINK RIBBON-LINTJE
€19.95 Free shipping (Benelux)
Description
Details

Het eerste totaaloverzicht van alles wat je ooit wilde weten over borstkanker

“Als buitenstaander krijgen we maar een stuk van het borstkankerverhaal te horen. Dit boek brengt het volledige verhaal in beeld, ook letterlijk. Lieve en Barbara tonen en verwoorden het voor en het na.”

— Paul Verhaeghe, hoogleraar psychologie UGent


“Borstkanker rationeel begrijpen en er emotioneel mee leren omgaan, dat probeert dit boek te brengen voor al wie er van ver of dicht bij betrokken is.”

— Hans Wildiers, oncoloog UZ Leuven


Eén op de negen vrouwen in ons land krijgt ooit borstkanker. Terwijl de wetenschap steeds meer kans op genezing biedt, blijkt de kennis over borstkanker bij het grote publiek nog erg versnipperd te zijn. Zowel patiënten, hun omgeving als zorgverleners blijven met vragen zitten over de ziekte, over de impact ervan op onder meer zelfbeeld, relaties en seksualiteit en over hoe het leven verder moet na borstkanker.

Bestaande publicaties behandelen vaak slechts deelaspecten van borstkanker of bieden enkel getuigenissen, maar dit boek biedt een ultiem totaaloverzicht, dat is gegroeid uit vele gesprekken met artsen, professoren, psychologen, patiënten en ex-patiënten.

Deze ‘bijbel’ gidst patiënten, hun partners, familieleden en vrienden zonder taboes door het volledige proces van voor de diagnose tot na de behandeling. Alles komt aan bod, van zuiver wetenschappelijk informatie over borstkanker over de psychologische impact van de ziekte tot bestaande valkuilen en te doorprikken mythes. Feiten, nuttige tips en cijfers worden afgewisseld met pakkende getuigenissen van patiënten, hun partners en kinderen, en van topspecialisten die dag in dag uit met de ziekte bezig zijn.

Intimistische portretten van fotografe Lieve Blancquaert geven de teksten van Barbara Debusschere (wetenschapsjournaliste bij De Morgen) nog meer diepgang. Van jong tot oud, van atheïst tot moslim, van vrouw tot man, van hoopvol tot ongeneeslijk ziek: deze portretten en aangrijpende verhalen omvatten de hele waaier van borstkanker.

Deze Borstkankerbijbel is een tijdloos document voor een ziekte die helaas niet meteen zal verdwijnen.

  • 24 x 17 cm
  • 384 pages
  • Hardcover with Pink Ribbon ribbon
  • Dutch edition
  • Quadrichromy
  • ISBN 978 94 6388 757 1

Other editions

Borstkankerbijbel – Feiten, portretten & verhalen
€19.95

Related books