Bloemenvaas met rozen, narcissen en tulpen – Daniël Seghers (1590-1661) en fictie als realiteit

€22.50 Free shipping (Benelux)
Description
Details

Phoebus Focus VI


In de zeventiende eeuw moet de jezuïet Daniël Seghers een soort popster zijn geweest. Hij werkte samen met Peter Paul Rubens, Cornelis Schut, Gonzales Coques en Erasmus II Quellinus. De hoogste adel schoof aan voor een bloemstuk van hem. Kijken naar zijn werk doet een wereld opengaan. Jaren van doorgedreven en verfrissend materiaaltechnisch onderzoek lichten de sluier tussen heden en verleden op. We kunnen letterlijk meekijken onder de verflagen, over de schouder van de kunstenaar.

In de reeks ‘Phoebus Focus’ gaan experts en wetenschappers in op topstukken uit de rijke collectie van kunststichting The Phoebus Foundation.


Sven Van Dorst
(°1990) werkte na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie/Universiteit Antwerpen in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, om zich vervolgens te vervolmaken aan het Hamilton Kerr Institute, University of Cambridge. Sinds 2016 leidt hij het restauratieatelier van The Phoebus Foundation. Het onderzoek van Van Dorst richt zich voornamelijk op de schildertechnieken en -methoden van de Vlaamse meesters uit de zestiende en zeventiende eeuw. In Cambridge deed hij gedurende twee jaar onderzoek naar Daniël Seghers. Momenteel werkt hij onder meer aan het onderzoeksproject over het monumentale Dimpna-altaarstuk door Goossen Van der Weyden.

  • 21 x 14,8 cm
  • 64 pages
  • Softcover
  • Quadrichromy
  • Dutch edition
  • ISBN 978 90 8282 905 1

Related books

No books found