Biblia Regia op perkament – Het meesterwerk van Christoffel Plantijn (1520-1589) in een koninklijke verpakking

€22.50 Free shipping (Benelux)
Description
Details

Phoebus Focus XIII

In 2018 verwierf The Phoebus Foundation een van Christoffel Plantijns twaalf koninklijke bijbels, die hij in een speciale editie op perkament drukte. Het is het laatste exemplaar van de Polyglotbijbel die zich nog in privéhanden bevond. In deze Focus-publicatie schetst doctor Dirk Imhof, conservator bibliotheken en archieven van het Museum Plantin-Moretus, de context en betekenis van deze Biblia regia. Na ruim vierhonderd jaar is Plantijn terug thuis in Antwerpen.

In de reeks ‘Phoebus Focus’ gaan experts en wetenschappers in op topstukken uit de rijke collectie van kunststichting The Phoebus Foundation.


Dirk Imhof (°1961) is conservator bibliotheken en archieven van het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen. Hij is licentiaat klassieke filologie en behaalde in 2008 een doctoraat in de geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen over het uitgeversfonds van de Antwerpse drukker Jan I Moretus. In hetzelfde jaar schreef hij samen met Karen Bowen een monografie over de geïllustreerde werken van Plantijn, Christopher Plantin and Engraved Book Illustrations in Sixteenth-Century Europe. In 2014 verscheen zijn bibliografie van de edities van Jan I Moretus, Jan Moretus and the Continuation of the Plantin Press – A Bibliography of the Works published and printed by Jan Moretus I in Antwerp (1589-1610).

  • 21 x 14,8 cm
  • 88 pages
  • Softcover
  • Quadrichromy
  • Dutch edition
  • ISBN 978 94 6388 333 7

Related books

No books found