Belgisch Bakboek – Onze lekkerste streekspecialiteiten (softcover)

€29.95 Free shipping (Benelux)
sold out
Description
Details

Een lofzang op de rijke traditie van de Belgische bakcultuur, met recepten van het Antwerpse handje tot de Zottegemse koekelaring


België heeft een schat aan streekgebonden bakkunst, waarvan nog weinig mensen zich bewust zijn. Dit boek brengt voor het eerst meer dan honderd van deze culinaire parels samen.

Meesterbakker Stefan Elias, die jarenlang de rechterhand was van de legendarische Gentse bakker Jacques Bloch, ging op zoek naar authentieke, soms bijna vergeten streekrecepten. Stap voor stap en met handige tips legt hij uit hoe je zelf aan de slag kan gaan, geïllustreerd met foto's die je doen watertanden.

Historica Greet Draye (Centrum Agrarische Geschiedenis Leuven) vult de recepten aan met anekdotes over de ontstaansgeschiedenis van elke lekkernij en toont aan hoe hun verhalen ingebakken zitten in de westerse cultuur van brood, banket en feest. Zo kom je te weten waarom de bakkers in het oude Rome geen belastingen moesten betalen, hoe men zich in de vijftiende eeuw in een Antwerpse kerker liet opsluiten tegen de honger en wat een gewijd huubke met hondsdolheid te maken heeft.

Het Belgisch Bakboek gaat terug naar de essentie van het bakken en ademt de passie voor het ambacht. Laat je inspireren door de Belgische baktradities en haal de geuren van de warme bakker in huis!

  • 27 x 23 cm
  • 272 pages
  • Softcover
  • Quadrichromy
  • Dutch edition
  • ISBN 978 94 6466 648 9

Related books