What I've seen and what I've dreamt

€ 49,50 Gratis verzending (Benelux)
Beschrijving
Details

Eerste monografie van beeldend kunstenaar Piet Raemdonck

“Kleur is een leitmotiv in mijn werk, en het schilderen en plein air verdiept mijn beleving van kleur. Je kan naar een schilderij kijken als naar een groep kleuren die convergeert en divergeert. In en uit. Op en neer. Ik ben vol ontzag voor hoe licht de dingen verandert.”
Piet Raemdonck


Piet Raemdonck (1972) woont en werkt in Antwerpen. Zijn werk onderzoekt de dialoog tussen herkennen en niet herkennen, tussen figuratie en abstractie. Hij werkt niet binnen een omschreven stilistisch format maar zonder vast systeem.

Hij houdt van de klassieke genres binnen de schilderkunst: landschappen, stillevens en portretten. Vandaag is abstractie een niet weg te denken aspect in zijn werk. Het motief wordt vaak volledig losgelaten. Kleuren, vormen, lijnen en het licht doen het werk. De verhouding tussen de dingen is belangrijker dan de dingen an sich.

Piet Raemdonck werkte veelvuldig samen met de Belgische mode- en interieurwereld. Zijn werk werd gebruikt door onder anderen Dries Van Noten, Christian Wijnants, Axel Vervoordt en Gert Voorjans.

Deze monografie bevat teksten van Abdelkader Benali, Philip Feyfer, Els Fiers, Leonard Koren en Joachim Lafosse. Benali beschrijft het Marokkaanse licht in Raemdoncks schilderijen, Feyfer zoomt in op de sterke relatie die de werken hebben met die van Giorgio Morandi en Fiers dringt met haar interview door tot Raemdoncks kunstenaarsziel.

  • 33,6 x 24 cm
  • 338 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Nederlands-Engels
  • ISBN 978 94 9208 180 3


Gerelateerde boeken