Rinus Van de Velde

€ 29,95 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Look inside
Beschrijving
Details

Nieuw monumentaal werk van tekenaar Rinus Van de Velde

Rinus Van de Velde (1983), een van de meest spraakmakende hedendaagse kunstenaars, maakte voor zijn nieuwe expo in het Gentse S.M.A.K. een reeks van negen reusachtige nieuwe werken, geïnspireerd door het boek Donogoo Tonka van de Franse schrijver Jules Romains.

Van de Velde tekent zichzelf als acteur in een ingebeelde kunstenaarsbiografie. Hij construeert die op basis van gevonden foto’s of foto’s van door hem geënsceneerde taferelen. Daarin meet de kunstenaar zich de identiteit aan van diverse personages. Teksten bij de grote, gedetailleerde beelden bieden context. De tekeningen zien er virtuoos, direct en licht uit, maar al snel ontdek je onderliggende lagen: scherpe ironie, doorgedreven onderzoek, visuele intelligentie, vrije verbeelding en een grote gevoeligheid.

De kunstenaar tekent steevast met houtskool. Zo kan hij snel en in een consequente stijl werken en komt het documentaire karakter van zijn oeuvre het best tot uiting.

In dit boek op groot formaat ziet u zowel het eindresultaat, de zwart-witte tekeningen, als de kleurrijke decors die Van de Velde eerst bouwt en waarnaar zijn werken zijn gemaakt.

Met tekstbijdragen door Philippe Van Cauteren en Ann Hoste (S.M.A.K.).

Boek bij de expo in het Gentse S.M.A.K. van 5 maart tot 5 juni 2016.


  • 39 x 30 cm
  • 56 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Nederlands-Engels
  • ISBN 978 94 9208 160 5


Gerelateerde boeken