Prentenkabinet / Print Room 2013-2015

Laatste exemplaren
€ 35,95 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Kleurrijke neerslag van de recente beeldenstorm van kunstenaar Fred Bervoets

Schilder en graficus Fred Bervoets (1942) kan terugblikken op een carrière van ruim een halve eeuw. Aanvankelijk gold hij vooral als een volbloed schilder, maar in de jaren tachtig verbaasde hij vriend en vijand met grootse etsen die een picturale benadering koppelden aan grafisch meesterschap.

De afgelopen maanden werkte Bervoets haast routineus aan zijn etsen op groot formaat, maar 's nachts laat hij zijn verbeelding volledig de vrije loop. Het resultaat van dat zijdelingse teken- en schilderwerk vult ondertussen zowat het hele gelijkvloers van zijn atelierwoning: honderden tekeningen, schetsen, krabbels en schilderijtjes die, afgezien van hun maker, slechts één ding met elkaar gemeen hebben: hun bescheiden A4-formaat.

De spontane, automatistische gestualiteit van deze kleine tekeningen vormt het hart van dit boek, waarin ook Bervoets’ meer monumentale etswerk sinds 2013 verzameld werd. Dit eigenzinnige 'prentenkabinet' biedt een indrukwekkend caleidoscopisch zelfportret van een volstrekt unieke kunstenaar.

Met tekstbijdragen van Johan Pas en Bart De Baere.

Het boek bij de tentoonstelling in de Hallen in Geel, van 26 september tot en met 12 december 2015.

In samenwerking met Galerie De Zwarte Panter.

Bart De Baere is kunsthistoricus, tentoonstellingsmaker, auteur en directeur van het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen.

Johan Pas is kunsthistoricus, tentoonstellingsmaker, auteur en docent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

  • 30 x 24,8 cm
  • 240 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Nederlands-Engels
  • ISBN 978 94 9208 145 2


Gerelateerde boeken