Ende Neu

€ 69,50 € 45,00 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Een fascinerende inkijk in het opwindende universum van designerduo A.F.Vandevorst

Fetisj, leder, sensuele plooien, strakke uniformen en af en toe een vleugje kitsch: het universum van modeontwerpers A.F.Vandevorst is een prikkelende rollercoaster. Met deze publicatie vieren ze hun twintigjarige bestaan.

An Vandevorst en Filip Arickx vonden elkaar in 1987 op hun eerste dag aan de Antwerpse Modeacademie. Tien jaar later richtten ze samen het bedrijf Blixa op en presenteerden ze hun eerste collectie als A.F.Vandevorst in Parijs. Sindsdien werkten ze samen met vele boeiende persoonlijkheden, onder wie de flamboyante en wereldberoemde hoedenontwerper Stephen Jones. Ze zijn uitgegroeid tot het meest edgy cultdesignerduo van België en zijn nauw verbonden met de Zes van Antwerpen (Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Walter Van Beirendonck…).

Uit de esthetiek van A.F.Vandevorst spreekt hun sterke liefde voor de beeldende kunsten, muziek en literatuur en hun grote interesse in culturele archetypes. Dit boek toont in een prachtige reeks beelden waar ze twintig jaar lang inspiratie zochten – onder meer bij Joseph Beuys, in de militaire en de medische cultuur en bij Blixa Bargeld (Einstürzende Neubauten), die niet alleen aan de basis ligt van hun bedrijfsnaam maar ook vandaag nog een grote bron van inspiratie is.

Met een inleiding door Alix Browne en tekstbijdragen van onder anderen Dries Van Noten, Dirk Braeckman, Tim Blanks, Blixa Bargeld, Hannelore Knuts, Sally Singer, Linda Loppa en Suzy Menkes.

  • 28 x 20 cm
  • 592 pages
  • Embroidered hardcover
  • Quadrichromy
  • English edition
  • ISBN 978 94 9267 725 9

Gerelateerde boeken