Koe doet boek – 30 jaar Cie de KOE

€39.00 Free shipping (Benelux)
Description
Details

Dertig jaar theatercompagnie de KOE:
een theatraal jubileumboek

“Dertig jaar de KOE. Dit boek wil daarop terugkijken door vooruit te blikken. Dit boek wil een poging doen u uit te leggen hoe wij werken, wat wij belangrijk vinden, hoe wij praten, schrijven en onderhandelen. Het wil laten zien hoe wij een voorstelling maken en hoe dat verandert. Hoe dat verandert door het maken van een boek. Hoe dat verandert door het maken van een boek over hoe wij een voorstelling maken. Het boek is als een voorstelling die niet wordt gespeeld, maar wordt gelezen.”

— Peter Van den Eede


De KOE wordt dertig! Dat viert de invloedrijke theatercompagnie niet alleen met de jubileumvoorstelling ACHTER/AF maar ook met een heel bijzondere productie: een boek waarin Peter Van den Eede, Natali Broods en Willem de Wolf, de leden van de artistieke kernploeg, zich met behulp van coauteur Wannes Gyselinck de vraag stellen hoe de KOE een boek zou maken. Samen schreven ze spelenderwijs (of speelden ze al schrijvend) een voorstelling op papier, waarin ze u een unieke blik schenken op hun filosofie en werkwijze. Een theatraal jubileumboek zoals enkel de KOE dat kan maken – vernieuwend en verrassend, grillig en grappig, weerloos en weergaloos – over al wat het gezelschap heeft nagelaten, en al wat het heeft nagelaten na te laten.

Met beeldmateriaal uit dertig jaar stukken van de KOE (o.a. My dinner with André, De Wederopbouw van het Westen/WitRoodZwart), de theatertekst van hun eerste stuk hier voor het eerst in druk (De Gebiologeerden, dat sinds 1989 om de tien jaar wordt hernomen) en een heus ‘Vademekoe’: een doe-het-zelfgids met veertig vaak gestelde vragen, voor wie zich aan zijn eigen de KOE-voorstelling wil wagen.

Onmisbare lectuur voor KOE-liefhebbers en voor iedereen met een hart voor theater, filosofie en het toneel dat het leven is.

Het boek wordt gepresenteerd op 7 mei in de Minardschouwburg in Gent, naar aanleiding van de première van de jubileumvoorstelling ACHTER/AF.

  • 23,5 x 16,5 cm
  • 280 bladzijden
  • €39
  • Luxesoftcover met open rug
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 794 5


Related books