Brieven aan kunstenaars

€29.50 Free shipping (Benelux)
Look inside
Description
Details

Brieven aan hedendaagse kunstenaars in confrontatie met een van hun sleutelwerken

Al jarenlang schrijft Philippe Van Cauteren, directeur van S.M.A.K. Gent, brieven naar kunstenaars van over de hele wereld. Hij richt zich op een zeer persoonlijke manier tot kunstenaars die hem inspireren en legt hen uit waarom. Zijn brieven zijn literair en poëtisch, maar tegelijk direct en geschreven in een erg toegankelijke stijl. Ze geven een bijzondere inkijk in de manier waarop een curator kunst beleeft en interpreteert, en vormen bovendien een heldere en beknopte introductie tot het werk van de kunstenaars die hij aanschrijft.

Deze publicatie bundelt meer dan honderd brieven. Elke brief wordt geconfronteerd met een sleutelwerk van de kunstenaar aan wie hij is gericht. In een inleidend manifest, een laatste brief aan Jan Hoet, tekent Van Cauteren ook de grote lijnen uit van het ‘ideale museum van de toekomst’. Brieven aan kunstenaars reflecteert over het hedendaagse culturele veld en de plaats die het museum en de kunstenaar daarin innemen. Van Cauteren roept daarbij steeds op tot een open dialoog en constructieve samenwerking.

Met brieven aan onder anderen Michaël Borremans, Berlinde De Bruyckere, Jan Fabre, Adrian Ghenie, Jan Hoet, Mark Manders, Thomas Ruff, Pascale Marthine Tayou, Ed Templeton, Rinus Van de Velde en Vincent van Gogh.

  • 19 x 13,5 cm
  • 352 bladzijden
  • Softcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 730 3

Related books

No books found