Anquetil

€19.95 Free shipping (Benelux)
Description
Details

Nostalgisch en onvergetelijk stukje wielergeschiedenis:
het verhaal van ‘Monsieur Chrono’ Jacques Anquetil

Jacques Anquetil, een opmerkelijke en kleurrijke figuur uit de wielergeschiedenis, is dit jaar dertig jaar overleden. Samen met Eddy Merckx en Fausto Coppi vormt deze campionissimo de heilige drievuldigheid van het romantische naoorlogse wielrennen. De berekendheid waarmee hij de koers reed, contrasteerde op een intrigerende manier met zijn enorme emotionaliteit naast het parcours. En net als Coppi leidde Anquetil een woelig leven buiten de koers met verschillende passionele liefdesrelaties. Anquetil was destijds opmerkelijk open over dopinggebruik in het wielrennen en had daarover meningen die ook in het huidige debat over doping nog bijzonder relevant zijn.

In vijftien korte hoofdstukken, geïllustreerd met topfoto's uit de gouden jaren van de koers, kom je te weten waarom Jacques Anquetil een van de belangrijkste renners uit de wielergeschiedenis was. Ook laat de auteur Anquetils weduwe Janine, zijn eerdere vrouwen, zijn dochter Sophie en zoon Christopher openhartig aan het woord over hun echtgenoot en vader, in de setting van Anquetils kasteel in Normandië.

Met teksten door wielerspecialist Frederik Backelandt en getuigenissen van wielerhelden Eddy Merckx, Rik Van Looy, Raymond Poulidor, Raphaël Géminiani en André Darrigade.

  • 15 x 15 cm
  • 120 bladzijden
  • Hardcover
  • Nederlandstalige editie
  • Bichromie
  • ISBN 978 94 9267 720 4


Related books