Colored Pencil Drawings

€ 55,00 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Beschrijving
Details

Eerste publicatie van de weergaloze kleurtekeningen van Rinus Van de Velde

Rinus Van de Velde (°1983) heeft een uitgebreid oeuvre van tekeningen, sculpturen, installaties en film uitgebouwd. Hij is vooral bekend om zijn monumentale werken in houtskool. Aan het begin van zijn carrière maakte hij echter ook kleine tekeningen in kleurpotlood, een techniek die hij sinds 2018 opnieuw introduceerde in zijn werk.

Met deze tekeningen in kleur keert Van de Velde terug naar een heel klassieke en directe manier van tekenen met kleurpotlood op papier, waarbij zijn technische kwaliteiten optimaal tot uiting komen. De voorstellingen zijn vaak heel realistisch op papier gebracht.

Van de Velde kiest zijn beeldmateriaal uit verschillende bronnen, gaande van afbeeldingen uit boeken, filmstills en eigen fotomateriaal tot zelfgemaakte decors en personages die herleid worden tot één beeld. Daarmee onderzoekt hij de betekenis van een beeld en hoe de bestaande betekenis evolueert binnen een alternatief verhaal. Hij speelt een spel, waarmee hij voortdurend tussen realiteit en fictie balanceert. Echte gebeurtenissen worden getransformeerd tot een zorgvuldig geconstrueerd alternatief universum waarin elk bestaand beeld nog alle vrijheid bezit.

Dit is de eerste publicatie waarin de nieuwe kleurtekeningen van Rinus Van de Velde worden verzameld. Met tekstbijdragen van Jeroen Laureyns en Stefan Weppelmann (Kunsthistorisches Museum, Wenen).


  • 31,4 x 26,4 cm
  • 192 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Engels-Nederlands
  • ISBN 978 94 6388 728 1


Gerelateerde boeken