Van Eyck – Een optische revolutie

€ 64,50 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Het complete werk van Jan van Eyck bij de grootste Van Eyck-expo ooit

Als schilder van de Bourgondische hertog Filips de Goede en van het flamboyante hof en de rijke inwoners van steden als Brugge en Gent torende Jan van Eyck (1390-1441) mijlenhoog uit boven zijn tijdgenoten. Van Eycks weergaloze techniek, zijn grondige wetenschappelijke kennis en zijn ongeëvenaarde observatievermogen waren doorslaggevend voor de verdere ontwikkeling van de beeldende kunst. Van Eyck – Een optische revolutie brengt het bredere verhaal van een revolutionair moment in de westerse kunstgeschiedenis.

Dankzij de spectaculaire resultaten van de restauratiecampagne van het Lam Godsretabel kijken we vandaag met een totaal nieuwe blik naar het veelluik en naar het hele oeuvre van Hubert en Jan van Eyck. De restauratie in het Museum voor Schone Kunsten Gent was de directe aanleiding voor de organisatie van de grootste Van Eyck-tentoonstelling aller tijden en voor deze publicatie. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard, en meer dan de helft ervan was te zien op de expo.

Dit rijk geïllustreerde boek brengt het complete oeuvre van Van Eyck samen, aangevuld met meer dan honderd topstukken uit de late middeleeuwen waaruit de invloed van deze absolute grootmeester van de westerse kunst blijkt. Het plaatst het oeuvre van Jan van Eyck in zijn historische en artistieke context, en brengt de wisselwerking met de andere kunsten tot leven.

Publicatie bij de expo in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) Gent van 1 februari tot 30 april 2020.

  • 32 x 24,2 cm
  • 504 bladzijden
  • Hardcover met stofwikkel
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 6388 733 5

Andere edities

Van Eyck – Een optische revolutie
€ 64,50

Gerelateerde boeken