Van Eyck – Een optische revolutie

€ 64,50 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Het complete werk van Jan van Eyck bij de grootste Van Eyck-expo ooit

Als schilder van de Bourgondische hertog Filips de Goede en van het flamboyante hof en de rijke inwoners van steden als Brugge en Gent torende Jan van Eyck (1390-1441) mijlenhoog uit boven zijn tijdgenoten. Van Eycks weergaloze techniek, zijn grondige wetenschappelijke kennis en zijn ongeëvenaarde observatievermogen waren doorslaggevend voor de verdere ontwikkeling van de beeldende kunst. Van Eyck – Een optische revolutie brengt het bredere verhaal van een revolutionair moment in de westerse kunstgeschiedenis.

Dankzij de spectaculaire resultaten van de restauratiecampagne van het Lam Godsretabel kijken we vandaag met een totaal nieuwe blik naar het veelluik en naar het hele oeuvre van Hubert en Jan van Eyck. De restauratie in het Museum voor Schone Kunsten Gent was de directe aanleiding voor de organisatie van de grootste Van Eyck-tentoonstelling aller tijden en voor deze publicatie. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard, en meer dan de helft ervan was te zien op de expo.

Dit rijk geïllustreerde boek brengt het complete oeuvre van Van Eyck samen, aangevuld met meer dan honderd topstukken uit de late middeleeuwen waaruit de invloed van deze absolute grootmeester van de westerse kunst blijkt. Het plaatst het oeuvre van Jan van Eyck in zijn historische en artistieke context, en brengt de wisselwerking met de andere kunsten tot leven.

Publicatie bij de expo in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) Gent van 1 februari tot 30 april 2020.

 • 32 x 24,2 cm
 • 504 bladzijden
 • Hardcover met stofwikkel
 • Quadrichromie
 • Nederlandstalige editie
 • ISBN 978 94 6388 733 5

Van Eyck – Une Révolution optique

Laatste exemplaren
€ 69,95 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Look inside
Beschrijving
Details

L’oeuvre complète de Jan van Eyck, à l'occasion de la plus grande expo Van Eyck jamais organisée


Peintre officiel du duc de Bourgogne Philippe le Bon et artiste au service de la cour flamboyante et des riches habitants de villes comme Bruges et Gand, Jan van Eyck (1390-1441) surpassait de loin ses contemporains.Sa technique sans précédent, ses connaissances scientifiques poussées et son sens aigu de l’observation ont eu un impact déterminant sur l’évolution des arts plastiques. Van Eyck – Une Révolution optique raconte un épisode révolutionnaire dans l’histoire de l’art occidental.

Par ses résultats spectaculaires, la campagne de restauration de L’Agneau mystique a radicalement modifié notre regard sur ce retable, mais aussi sur l’ensemble de l’oeuvre de Hubert et Jan van Eyck. Cette restauration, réalisée au Musée des Beaux-Arts de Gand, est à l’origine de la plus grande exposition Van Eyck de tous les temps, ainsi que de cet ouvrage. S’il ne reste, dans le monde entier, qu’une vingtaine d’oeuvres de ce maître flamand, l’exposition en réunit plus de la moitié.

Ce livre richement illustré présente l’oeuvre de Van Eyck dans son intégralité, complétée par plus de cent chefs-d’oeuvre de la fin du Moyen Âge, où s’affirme l’influence de ce génie incontesté de l’art occidental. Il replace l’oeuvre de Jan van Eyck dans son contexte historique et artistique et en révèle les interactions avec les autres arts.

Il a été publié à l’occasion de l’année Van Eyck et de l’exposition prestigieuse à découvrir au Musée des Beaux-Arts de Gand jusqu’au 30 avril 2020.

 • 32 x 24,2 cm
 • 504 pages
 • Reliure avec jaquette
 • Quadrichromie
 • Édition française
 • ISBN 978 94 6388 748 9

Andere edities

Van Eyck – Een optische revolutie
€ 64,50
Van Eyck – Une Révolution optique
€ 69,95

Gerelateerde boeken