The Swimming Pool in Photography

€ 35,95 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Look inside
Beschrijving
Details

Een fotografische hommage aan het zwembad

Zwembaden staan voor plezier, sport en discipline, therapie en relaxatie. Ze zijn tegelijk een sociale plek en een symbool voor sociale status. Het zijn artificiële, door de mens gemaakte mini-evocaties van de zee. In het zwembad komen natuur en cultuur samen, gaat het private over in het publieke en omgekeerd.

Fotografen en filmmakers zijn steeds gefascineerd geweest door zwembaden. De reflecties op het water, de lichtbreking en de vervormingen zijn een uitdaging voor kunstenaars. De sensualiteit van water en de (half)naakte lichamen errond hebben geleid tot intrigerende foto’s, maar ook de stilte en het bevreemdende van het lege zwembad zorgden voor inspiratie.

The Swimming Pool in Photography toont de verschillende betekenislagen van het zwembad in een prachtige visuele flow. Het is een ode aan zijn esthetische schoonheid en zijn intieme relatie met licht en het menselijk lichaam.

Met tientallen beelden van onder anderen Martin Parr, Harry Gruyaert, Abbas Attar, Deanna Templeton, Jacques-Herni Lartigue en Slim Aarons.

Francis Hodgson, professor fotografie aan de universteit van Brighton, schreef de teksten voor dit boek, dat een nieuw licht werpt op een opwindende fotografische ruimte.

  • 24 x 26,3 cm
  • 240 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Engelstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 727 3

Gerelateerde boeken