STAM N°3

Laatste exemplaren
€ 29,50 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

STAM N°3 is het idee van twee grote jongens, Karl Dhont en Stefaan Lammens. Volwassenen die altijd kind zijn gebleven. Heerlijk eerlijk verankerd in het gedachtegoed van de voetbalploeg die hen al een leven lang vreugde en verdriet bezorgt. In dit boek gaan ze op zoek naar lotgenoten, Club Brugge-fans in hart en nieren.

STAM N°3 is het heldenepos van de gewone supporter: het verhaal van opa's, vaders, echtgenotes, kinderen en vrienden. Maar het herbergt ook glorierijke momenten, iconen en helden. Deze publicatie is een waarheidsgetrouwe karakterschets van een subcultuur gevormd door een voetbalclub. Alle figuren in dit boek hebben een eigen identiteit, komen uit diverse lagen van de bevolking en hebben één ding gemeen: Club Brugge is voor hen de overtreffende trap van voldoening.

Dit boek bundelt 48 authentieke supportersverhalen van echte clubhelden als Birger Jensen, Raoul Lambert en Jan Ceulemans, en ook van supporters als Karim Vermeulen, de oprichter van de East-Side, van Martine Trenson, de uitbaatster van het FCB-Kaffee, en van Sergio Herman, de Club-gekke meesterchef. Er zijn de herinneringen van hoofdsteward Luc De Ridder, acteur Louis Talpe, VRT-journaliste Caroline Van den Berghe, advocaat Walter Van Steenbrugge en vele anderen.

Met de karaktervolle portretfotografie van Stephan Vanfleteren en een woord vooraf van UEFA-voorzitter Michel Platini en Dr. Michel D'Hooghe.


  • 22 x 17 cm
  • 256 bladzijden
  • Softcover
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 90 8162 377 3

Gerelateerde boeken