Hallertau – A Skateboarder’s Journal

€ 35,95 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Uniek fotodocument over de skateboardcultuur door fotograaf Thomas Sweertvaegher

Thomas Sweertvaegher is een jonge fotograaf die jarenlang op stap is geweest met zijn vrienden, met wie hij zijn passie voor skaten deelt. Hij heeft de hele wereld rondgereisd, vaak met niet meer dan een skateboard onder de arm, het verlengstuk van zijn identiteit.

In de marge van de maatschappij tast Sweertvaegher de grenzen van het leven af en legt hij zijn ervaringen vast in beeld. Zijn foto’s tonen de ups en downs van het vrije leven on the road. Zijn zwart-witbeelden nemen de lezer mee op een tocht waarin hij het leven viert. Ze tonen de pijn, de littekens en de katers maar bovenal de fun, de onverwachte schoonheid en de kracht van ware vriendschap.

Axel Cruysberghs is een van de hoofdfiguren van zijn beelddocumentaire. Hij groeide op als een gepassioneerde skateboarder en is intussen een bekende pro in de VS. Toch is hij altijd trouw gebleven aan de ware skatersmentaliteit en -waarden. Hallertau is de naam van de straat in Poperinge waar Thomas en Axel samen opgroeiden en droomden van alle ervaringen die het skateboarden hen zou bieden.

Met een introductie door kunstenaar en skateboarder Ed Templeton en teksten van Laurent Derycke.

  • 26 x 18,6 cm
  • 192 bladzijden
  • Met de hand beschilderde hardcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandse editie
  • ISBN 978 94 9267 728 0


Gerelateerde boeken