Setting the Stage - North Korea

€ 42,50 Gratis verzending (Benelux)
Beschrijving
Details

Originele blik op Noord-Korea door fotograaf Eddo Hartmann

“Binnen het collectieve karakter van Noord-Korea is het individu maar een pixel. Ik ben juist op zoek gegaan naar die pixel en zijn betekenis binnen die stad.”

— Eddo Hartmann


Eddo Hartmann, die de afgelopen jaren vier reizen naar Pyongyang ondernam, brengt in dit uitgepuurde fotoboek de ambitie van het Noord-Koreaanse bewind in beeld om de ultieme socialistische stad te bouwen en tegelijk het leven van haar inwoners volledig te kneden naar dat ideale model.

Na de totale destructie van de hoofdstad tijdens de Koreaanse oorlog (1950-1953) greep de regering de kans om Pyongyang vanaf de grond weer op te bouwen en om te vormen tot het ideale propagandadecor. De gebouwen moesten alle inwoners een utopische achtergrond bieden voor hun dagelijkse routine en tevens de socialistische revolutie onsterfelijk maken.

Eddo Hartmann kreeg als een van de weinige westerse fotografen de uitzonderlijke kans om de artificiële architectuur van Pyongyang vast te leggen. In een serie evocatieve beelden vat hij het geforceerde en haast onrealistische karakter van de Noord-Koreaanse aspiraties en daarbij legt hij op originele wijze de nadruk op het individu.

Hartmann heeft werk in verschillende Nederlandse fotografiecollecties en won onder meer prijzen van de Association of Photographers (Londen) en de Nederlandse fotografenorganisatie DuPho.

Setting the Stage werd in december 2017 getoond in Huis Marseille (Museum voor Fotografie) in Amsterdam.

  • 27 x 35 cm
  • 120 bladzijden
  • Hardcover in linnen
  • Quadrichromie
  • Engelstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 715 0

Gerelateerde boeken