Prison Drawings – The Borderline Books

€ 35,00 € 22,50 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

'The Borderline Books': een kleurrijke dialoog in tekeningen tussen gevangenen en kunstenaars

De afgelopen jaren bezochten groepjes leerlingen van het Gentse Secundair Kunstinstituut (SKI) samen met een aantal van hun docenten de Gevangenis Gent. De gedetineerden werden uitgenodigd om samen met de kunstenaars in boeken te tekenen en te reageren op elkaars werk. Op die manier ontstond er een leerrijke en kleurrijke dialoog in tekeningen. Het project ging van start met 25 lege schetsboeken van elk 128 pagina’s en eindigde met bijna 3.000 tekeningen in 22 boeken – tijdens het project zijn drie exemplaren spoorloos verdwenen.

Een selectie van die tekeningen werd gebundeld in dit boek, dat een enorme diversiteit aan impressies, impulsen, stijlen en thema’s toont. Het is het indrukwekkende resultaat van een reeks barrière doorbrekende workshops, waaraan in totaal bijna vijfhonderd mensen hebben meegetekend.

Met tekstbijdragen van Wim Opbrouck, Luc Dondeyne en Hidde van Schie.


“Kunstenaars en gedetineerden ontmoeten elkaar tus­sen de pagina’s, in de tekening. Zij stimuleren elkaar in de fantasie, in het vertellen van verhalen. Heel even delen ze, met potlood en papier, lief en leed. Gevangenis en museum worden zo een ontmoetingsplaats voor mensen en hun gedachten. Een poosje heerst er alge­mene vrijheid op een vluchtheuvel waar tijd en ruim­te vervagen dankzij de generositeit van de tekening.”

— Wim Opbrouck

  • 28,5 x 24 cm
  • 160 bladzijden
  • Softcover
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Nederlands-Engels
  • Gelimiteerde oplage van 1.000 genummerde en handgestempelde exemplaren
  • ISBN 978 94 9267 792 1

Gerelateerde boeken