Otobong Nkanga – Underneath the Shade We Lay Grounded

€ 45,00 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Look inside
Beschrijving
Details

Een helende blik op de wereld door de ogen van gelauwerd kunstenares Otobong Nkanga

In Underneath the Shade We Lay Grounded creëerde Otobong Nkanga (1974, Nigeria) een toevluchtsoord voor reflectie, dialoog en herstel. Ze verweeft verschillende vormen van installaties, sculpturen, tekeningen, wandtapijten en poëzie om zintuiglijke ontmoetingen en gelaagde kruispunten te ontketenen en mensen opnieuw te verbinden met hun materiële, spirituele en culturele omgeving.

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Sint-Janshospitaal in Brugge van 25 juni tot 25 september 2022.

Met tekstbijdragen van Koyo Kouoh, uitvoerend directeur en hoofdconservator van het Zeitz Museum of Contemporary Art Africa in Kaapstad, en Omar Kholeif, Director of Collections and Senior Curator bij Sharjah Art Foundation. Ook Michel Dewilde, curator hedendaagse kunst bij Musea Brugge, Kristel Van Audenaeren, co-curator van de tentoonstelling, en Elisa Bonduel, verbonden aan de vakgroep middeleeuwse geschiedenis aan de UGent, schreven een tekstbijdrage.


Otobong Nkanga
is beeldend kunstenaar en performanceartiest. Ze circuleert op lijstjes met ‘today’s most promising artists worldwideen verzamelde een indrukwekkend palmares met tentoonstellingen in Tate Modern in Londen, Biennale d’art contemporain in Lyon, M HKA in Antwerpen, Documenta 14 in Athene en Kassel en Kunsthaus Bregenz. Vorig jaar won ze vijf onderscheidingen, waaronder de Pieter Weiss Preis.

  • 27,5 x 23 cm
  • 176 pagina's
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Engels-Nederlands
  • ISBN 978 94 6436 643 3

Gerelateerde boeken

Geen boeken gevonden