Gratis verzending (Benelux)

Otobong Nkanga – Underneath the Shade We Lay Grounded

Leverbaar vanaf 24 juni 2022
€ 45,00 Gratis verzending (Benelux)
Beschrijving
Details

Een helende blik op de wereld door de ogen van gelauwerd kunstenares Otobong Nkanga

In Underneath the Shade We Lay Grounded verweeft Otobong Nkanga uiteenlopende vormen van installaties, sculpturen, tekeningen, tapijten, performance en poëzie om zintuigelijke ontmoetingen en veelgelaagde intersecties te creëren. Concepten als identiteit, globalisering, transformatie, uitbuiting van het landschap en grondstoffen als symbool voor territorium, macht en conflict staan centraal.

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Sint-Janshospitaal in Brugge van 25 juni tot 25 september 2022.

Met tekstbijdragen van Koyo Kouoh, uitvoerend directeur en hoofdconservator van het Zeitz Museum of Contemporary Art Africa in Kaapstad, en Omar Kholeif, Director of Collections and Senior Curator bij Sharjah Art Foundation. Ook Michel Dewilde, curator hedendaagse kunst bij Musea Brugge, en Elisa Bonduel, verbonden aan de vakgroep middeleeuwse geschiedenis aan de UGent, schreven een tekstbijdrage.


Otobong Nkanga
(°1974) is beeldend kunstenaar en performanceartiest. Ze circuleert op lijstjes met ‘today’s most promising artists worldwideen verzamelde een indrukwekkend palmares met tentoonstellingen in Tate Modern in Londen, Biennale d’art contemporain in Lyon, M HKA in Antwerpen, Documenta 14 in Athene en Kassel en Kunsthaus Bregenz. Vorig jaar won ze vijf onderscheidingen, waaronder de Pieter Weiss Preis.

  • 27,5 x 23 cm
  • Ca. 176 pagina's
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Engels-Nederlands
  • ISBN 978 94 6436 643 3

Gerelateerde boeken

Geen boeken gevonden