Marlene Dumas / Zeno X Gallery – 25 years of collaboration

Enkel nog verkrijgbaar in de boekhandel
€ 45,00 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Beschrijving
Details

Overzicht van vijfentwintig jaar werk van Marlene Dumas


Marlene Dumas (°1953, Kaapstad) wordt beschouwd als een van de invloedrijkste schilders van de twintigste eeuw. Al meer dan dertig jaar raakt ze met haar schilderijen en tekeningen existentiële onderwerpen aan die vaak refereren aan kunsthistorische motieven en actuele politieke thema’s. Ze laat zich daarbij inspireren door beelden die ze in tijdschriften en kranten vindt of door persoonlijke foto’s die ze van haar naasten maakt. Via haar werken probeert ze de sociale, politieke, psychologische en emotionele aspecten van een beeld te onderzoeken en te onthullen.

Deze catalogus biedt een overzicht van alle werken die in Zeno X Gallery werden getoond gedurende haar vijfentwintigjarige samenwerking met de Antwerpse galerie. Dumas presenteerde er sinds 1993 vijf solotentoonstellingen, getiteld Give the people what they want, Time and Again, For Whom the Bell Tolls, Twice en Double Takes. Het boek bevat begeleidende teksten van de kunstenaar bij haar tentoonstellingen, evenals krantenartikels en archieffoto’s.

Marlene Dumas had solotentoonstellingen in Fondation Beyeler in Basel, Tate Modern in Londen, Stedelijk Museum in Amsterdam, Haus der Kunst in München, The Menil Collection in Houston, MoMA in New York, MOCA in Los Angeles, MOT in Tokio, the Art Institute in Chicago, Centre Pompidou in Parijs, MMK in Frankfürt, et cetera.

De tentoonstelling Double Takes zal plaatsvinden van 27 mei tot 25 juli en van 2 september tot 10 oktober 2020 in Zeno X Gallery, Antwerpen.

  • 28,5 x 22 cm
  • 256 bladzijden
  • Hardcover met vier uitklappers
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Engels-Nederlands
  • ISBN 978 94 6388 746 5

Gerelateerde boeken