Mannen met geschoren benen – De memoires van een sportjournalist

€ 22,50 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Beschrijving
Details

Inkijk achter de schermen van vier decennia wielerjournalistiek

Dit boek is geen autobiografie, wel een rits anekdotes zoals ze nog in mijn hoofd zitten. Dat druist natuurlijk tegen alle wetten van de journalistiek in, maar mag ik, gewoon om nog eens te genieten van wat geweest is, voor één keer die regeltjes vergeten?”

— Robert Janssens


“Ik kan geen Nederlands lezen, maar toch denk ik dat alles wat hij schreef altijd juist was. Dat bevestigden zijn Belgische collega’s en dat kon ik afleiden uit zijn discrete, aandachtige persoonlijkheid, gefocust op analyse en correcte informatie in plaats van op spektakel en sensatie.”

— Voormalig Tourorganisator Jean-Marie Leblanc

Robert Janssens (1939) begon zijn carrière als wielerjournalist in 1960 en was gedurende vele jaren een bevoorrechte getuige en vertrouwenspersoon voor heel wat wielrenners. Tot 2004 volgde hij alle klassiekers en wereldkampioenschappen, en hij was 38 keer verslaggever in de Tour. Nu bundelt deze ‘grijze eminentie van de Vlaamse sportjournalistiek’ zijn memoires.

“Wat we vroeger in een uur deden, gebeurt nu met één muisklik.” In de afgelopen halve eeuw heeft Robert Janssens heel wat zien veranderen binnen de sportjournalistiek. Zijn memoires zijn niet alleen een verslag van de wielergeschiedenis, maar ook van het leven van een journalist die zijn vak verschillende ingrijpende wendingen heeft zien nemen. In talrijke grappige en onverbloemde anekdotes brengt Janssens zijn geheimen aan het licht.

Janssens publiceerde eerder verschillende wielersportboeken en is een van de medewerkers aan de Tour-Encyclopedie. Daarnaast was hij voorzitter van de Internationale Vereniging van Wielerjournalisten.

Met een voorwoord door Hugo Camps.

  • 22,5 x 15 cm
  • 272 bladzijden
  • Softcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 723 5


Gerelateerde boeken