Kobe Desramaults

€ 59,00 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Beschrijving
Details

Het langverwachte boek van topchef Kobe Desramaults

"Elke dag opnieuw wil ik de euforie blijven voelen dat er iets nieuws is gecreëerd. Want hoe goed een nieuwe creatie ook is, na twee weken 'leeft' ze voor mij niet meer. Rusteloosheid is de kern van mijn leven. Mijn zoektocht naar verlichting, zowel persoonlijk als professioneel, is eindeloos.
Echte recepten zal je in dit boek niet vinden, wel de ingrediënten en de verhalen over het ontstaan van een veertigtal gerechten. Ik schrijf nu eenmaal zelf nooit recepten neer. Mijn koken volgt geen recepten omdat ze continu evolueren, volgens de vrijheid van het moment. Iets dat iedereen zou moeten nastreven in de keuken."

— Kobe Desramaults


In dit boek – het resultaat van een drie jaar durende, intense samenwerking met Kobe Desramaults – verzamelt de topchef 43 food stories, waarin hij de geheimen onthult van de pure, authentieke keuken van zijn sterrenrestaurant In de wulf en zijn huidige Gentse Chambre Séparée.

Sterrenrestaurant In de wulf stond tot aan zijn sluiting eind 2016 op de lijst van zowat iedere Europese foodie en maakte van Kobe Desramaults op korte tijd een internationaal gerenommeerde chef. Intussen opende Desramaults twee nieuwe concepten in Gent: de artisanale bakkerij De Superette en sinds kort ook het bijzondere Chambre Séparée, waar je kan genieten van een seizoensgebonden degustatiemenu van twintig gangen en dat onlangs bekrond werd met een eerste Michelinster.

Kernwoord in het leven en de kookstijl van Desramaults blijft intuïtie: hij doet waar zijn buikgevoel hem toe brengt en dat leverde hem tot nu toe grote successen op. Hij leeft en kookt steeds in harmonie met zijn omgeving en hecht veel belang aan het werken met lokale ingrediënten. In zijn progressieve keuken spreken pure smaken voor zich:

Duif uit Steenvoorde.
Wilde eend met varkensbloed en radicchio.
Oesters met gebrande prei en kastanjes.
Braambes met rode biet en berenklauwzaadjes.
Peer met gekaramelliseerde ui en karnemelkijs.

Met tekst door Rik Van Puymbroeck en met uitzonderlijke foto’s van Stefaan Temmerman, Sarah Vitale en Piet De Kersgieter.

  • 28,7 x 24,5 cm
  • 280 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • ISBN 978 94 9267 729 7
  • Tweetalige editie Engels-Nederlands

Gerelateerde boeken