Kati Heck

Laatste exemplaren
€ 39,95 Gratis verzending (Benelux)
Beschrijving
Details

Wereldwijd debuut van de Duits-Antwerpse kunstenares Kati Heck

“Het is alsof Kati Heck zich fysiek inleeft in al haar onderwerpen en daarbij altijd streeft naar perfectie, zelfs daar waar ze zich vrijvecht van de waarneming en gaat deconstrueren of het schilderen de vrije loop laat. Die neiging tot perfectie moet blijkbaar worden gezocht in het feit dat ze dat schilderkundig allemaal weet te beheersen, waardoor ze de harmonie van het geheel op een overtuigende wijze garandeert.”

— Jan Hoet


Kati Heck wordt beschouwd als een erfgename van het Duitse expressionisme. Haar werk doet denken aan de bars, dansers en acteurs van Otto Dix en George Grosz, net als aan de oude meesters. Ze synthetiseert stijlen en is net zo goed een abstracte expressionist als een realist. Delen van haar schilderijen zijn minutieus weergegeven op gestikte doeken, met een unieke virtuositeit en acute aandacht voor detail, terwijl andere delen abstracter weergegeven of zelfs gebeeldhouwd worden. De manier waarop ze niet-traditionele materialen en alledaagse objecten in innovatieve en eigenzinnige combinaties verwerkt, herinnert aan Robert Rauschenberg.

Hecks portretten belichamen een diepe, overtuigende en sociale visie, en zijn tegelijk ondoorgrondelijk persoonlijk. De weergegeven onderwerpen zijn meer dan enkel acteurs, het zijn meestal zelfportretten en personen uit haar directe omgeving.

Haar werk werd onlangs geëxposeerd in CAC Malaga en Mary Boone Gallery New York, en wordt de komende maanden getoond in Expo Chicago en het Antwerpse M HKA.

Met tekstbijdragen van onder meer Ann Demeester (Frans Hals Museum/De Hallen Haarlem) en wijlen Jan Hoet, een verhaal door Woody Allen en een gesprek met Luc Tuymans.

In samenwerking met Tim Van Laere Gallery.

  • 29 x 24,7 cm
  • 144 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Nederlands-Frans
  • ISBN 978 94 9208 154 4


Gerelateerde boeken