Fred Bervoets – 2015-2019

Laatste exemplaren
€ 35,95 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

De chaotische wereld van peintre-graveur Fred Bervoets: schoonheid met een hoek af

Fred Bervoets (1942) is een legende in de Belgische kunstwereld. Al decennialang maakt hij zowel muurvullende, drukbevolkte werken als zeer ambachtelijke prenten, waarvoor hij een eigen techniek ontwikkelde. Wat daarbij opvalt, is dat de kunstenaar zich de laatste jaren meer en meer manifesteert als peintre-graveur. De schilder gebruikt de etstechniek niet als reproductiemethode maar als expressiemiddel. Stuk voor stuk getuigen zijn chaotische, kleurrijke werken van metier, werkkracht en picturale gedrevenheid.

Een simpele anekdote van een vriend op café kan de aanleiding zijn tot een werk, waarin het verhaal nieuwe proporties aanneemt en zijn eigen wendingen kiest. Ook zijn persoonlijke leven resulteert vaak in een zelfportret of ander kunstwerk, overgoten met de nodige zelfspot en ironie. Bervoets laat alledaagse gebeurtenissen uitgroeien tot kleine mini-universums met hun eigen regels en wetten. De horror vacui van zijn grote werken verbergt ontelbare details, die stuk voor stuk bijdragen aan het verhaal.

Dit boek verzamelt het werk van Fred Bervoets van 2015 tot 2019, inclusief zijn recentste serie Night Drawings, de meesterlijke neerslag van de nachtelijke obstinate gedachten en herinneringen die hem door het hoofd spoken .

Met een voorwoord door Ernest Van Buynder, erevoorzitter van het M HKA Antwerpen, en een tekst van Paul Huvenne, gewezen directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen.

  • 30 x 24,9 cm
  • 144 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Nederlands-Engels
  • ISBN 978 94 9267 790 7

Gerelateerde boeken