Correspondances #2

€ 39,95 Gratis verzending (Benelux)
Beschrijving
Details

Brieven van en aan kunstenaar Ronny Delrue:
een ode aan de traagheid

“Wat is er mooier dan de cirkel van een kop koffie op een blad papier, zelfs al kan een algoritme die met verve imiteren? Mooier is het denken van kunstenaars, de uitwisseling, de ruis, het geografisch-culturele verschil, de traagheid, de eenvoud, de banaliteit, het spoor, het moment, de tekst, de taal, de afstand, het denken, het onvermogen.”

— Philippe Van Cauteren, artistiek directeur S.M.A.K., Gent


Ronny Delrue (°1957) correspondeerde de afgelopen jaren met vijf kunstenaars: Martin Assig (Duitsland), Salam Atta Sabri (Irak), Roger Ballen (Zuid-Afrika), Sanjeev Maharjan (Nepal), Mithu Sen (India) en Christine Remacle (België).

Aan de hand van uitwisselingen in de vorm van onder meer tekeningen, brieffragmenten en collages verkent deze publicatie niet alleen de ontmoeting tussen kunstenaars met verschillende geografische achtergronden en culturele attitudes. Ook het oeuvre van Delrue zelf wordt vanuit een frisse invalshoek benaderd. Ronny Delrue is schilder, maar op de eerste plaats een kunstenaar voor wie tekenen een kernactiviteit is. Tekenen is voor hem een manier van denken, een staat van zijn. In Correspondances #2 wordt de aandacht verschoven van het obsessieve tekenen van de kunstenaar naar de ontmoeting met de ander. Er werd bewust gekozen voor het versturen van brieven per post in plaats van snel ingescande documenten digitaal te verzenden. Correspondances #2 is een ode aan de traagheid en een hommage aan de menselijke handeling waarbij het verbeelden de taal van de ontmoeting wordt.

Met tekstbijdragen van Ory Dessau, Carine Fol en Philippe Van Cauteren.

Boek bij de tentoonstelling Correspondances – Ronny Delrue in dialoog in S.M.A.K., Gent (26 oktober 2019 tot en met 19 januari 2020) en Roger Ballen – Ronny Delrue in CENTRALE for Contemporary Art, Brussel (14 november 2019 tot en met 14 maart 2020).

  • 29 x 23 cm
  • 144 bladzijden
  • Softcover met flappen
  • Quadrichromie
  • Drietalige editie Nederlands-Frans-Engels
  • ISBN 978 94 6388 732 8

Gerelateerde boeken