Ecce Homo – Zie de mens

Laatste exemplaren
€ 29,50 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Catalogus bij een nieuw, spraakmakend kunstparcours in Antwerpen over de kwetsbaarheid van de mens

Ecce Homo
verkent het klassieke thema van de lijdende Christus in de hedendaagse kunst. Dat thema past perfect in een tijd waarin de mensheid en de menselijkheid op allerlei vlakken geweld wordt aangedaan en we steeds meer worden geconfronteerd met de wezenlijke ongelijkheden in ontwikkeling en vrijheid binnen verschillende delen van de wereld. Het raakt aan het beeld van de mens in al zijn facetten, in zijn grootsheid en kwetsbaarheid, met zijn existentiële vragen. Kortom: de mens in de wereld nu.

Deze publicatie is de catalogus van de ambitieuze gelijknamige tentoonstelling, die kunst toont op negen verschillende locaties in de historische context van de Antwerpse binnenstad, waaronder het Maagdenhuis en het Museum Mayer van den Bergh. De kunstenaars gaan telkens in dialoog met hun onmiddellijke omgeving en/of met de oude meesters die zich daarin bevinden.

Met werk van 63 Belgische kunstenaars, o.a. Francis Alÿs, Philip Aguirre y Otegui, Fred Bervoets, Michaël Borremans, Berlinde De Bruyckere, Kendell Geers, Gideon Kiefer, Sofie Muller, Otobong Nkanga, Luc Tuymans, Anne-Mie Van Kerckhoven…

De teksten werden verzorgd door kunstjournalist Eric Rinckhout.

Boek bij de tentoonstelling in Antwerpen van 17 november 2017 tot 25 februari 2018.

  • 28,5 x 24 cm
  • 160 bladzijden
  • Softcover met flappen
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Engels-Nederlands
  • ISBN 978 94 9267 714 3

Gerelateerde boeken