Dress – Continuity and Change in Egypt in the 1st Millennium AD

€ 60,00 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Wetenschappelijke publicatie over textiel uit de Nijlvallei

Door het droge klimaat is in Egypte een uitzonderlijk rijk erfgoed aan antiek textiel bewaard gebleven. Sinds 1996 voert de internationale studiegroep Textiles from the Nile Valley onderzoek uit naar deze Romeinse, Byzantijnse en vroeg-islamitische textielvondsten, waarvan vele hun weg vonden naar Europese en Noord-Amerikaanse museumcollecties.

De studiegroep, bestaande uit curatoren, archeologen, textielrestauratoren en wetenschappers, organiseert een tweejaarlijkse conferentie in het hoofdkwartier van Katoen Natie in Antwerpen en publiceert een serie van unieke boeken over het belang van het Egyptische textiel.

In dit nieuwe deel worden de bevindingen gebundeld van het twaalfde congres, dat plaatsvond van 12 tot 14 november 2021. De focus ligt op textiel uit de Nijlvallei, met name de tunica als bewijs van sociale veranderingen in de laat-antieke en de vroeg-islamitische periode. Ook liturgische kleding, vroeg-islamitische kinderkleding en hoofdbedekking worden uitvoerig behandeld.

Publicatie naar aanleiding van het dertiende internationale wetenschappelijke congres van Textiles from the Nile Valley van 17 tot 19 november 2023 in Antwerpen.

  • 29 x 25 cm
  • 192 pagina's
  • Hardcover met stofwikkel
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Engels-Duits
  • ISBN 978 94 6466 673 1

Gerelateerde boeken

Geen boeken gevonden