Another History of Art – 2.500 jaar Europese kunstgeschiedenis

€ 64,50 Gratis verzending (Benelux)
Beschrijving
Details

Nieuw referentiewerk biedt andere kijk op de kunstgeschiedenis


“Kunsthistorische overzichten met ambitie zijn zeldzaam geworden. Koenraad Jonckheere schreef er een in de overtreffende trap.”

★ ★ ★ ★ — De Standaard

“No other history of art comes close to Jonckheere’s. It’s as engagingly written as Gombrich’s classic The Story of Art. It’s neither pedestrian nor a survey of an out-of-date canon. It’s the most ambitious and original general history of art we have ever had. Vigorous, up-to-date, unprejudiced and lively, it’s a history of art of our time and for our time.”

— David Freedberg, Columbia Universit

“This book, which should enjoy a long shelf life and remain relevant even in shifting times, is coherent, thoughtful, even wise.”

— Larry Silver, Emeritus Professor of Art History, University of Pennsylvani

Kunst is zoveel meer dan een esthetische ervaring of een intrigerend concept. Het is ook een instrument van politiek en religie, een katalysator van revoluties, een trigger van extreme reacties, een laboratorium voor nieuwe technologieën. Kunst is de blauwdruk van een tijdperk, de drager van ongrijpbare betekenis. Kunst vertegenwoordigt fabelachtige bedragen maar ook een zee van ontroering.

Hoe is kunst in 2.500 jaar tijd geëvolueerd van het streven naar de voorstelling van de ideale mens tot een zwart vierkant op een wit doek? Waarom is een blikje Merda d’artista op de kunstmarkt meer waard dan een prachtig zeventiende-eeuws landschap?

Dit boek schetst het verhaal van de beeldende kunsten in West-Europa van de oudheid tot het modernisme in vijf hoofdstukken, telkens vanuit een andere invalshoek. Anders dan gebruikelijk ligt de nadruk daarbij niet zozeer op een opeenvolging van markante figuren die de bakens van de westerse kunst hebben verzet, maar op een complex samenspel van menselijk vernuft en verbeelding en van snel veranderende historische omstandigheden.


Koenraad Jonckheere
is hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Universiteit Gent. Hij is gefascineerd door het verschijnsel kunst en schreef eerder over onder andere portretkunst, kunsthandel, iconoclasme en Rubens. Dit boek is zijn magnum opus.

  • 28,5 x 22,5 cm
  • 472 pagina's
  • Hardcover
  • Nederlandstalige editie
  • Quadrichromie
  • ISBN 978 94 6388 752 6

Andere edities

Another History of Art – 2.500 jaar Europese kunstgeschiedenis
€ 64,50

Gerelateerde boeken