Wij – Van zalig tot zot

€ 60,00 Gratis verzending (Benelux)
Beschrijving
Details

Zinderende selectie van topwerken van Vlaamse meesters, van Memling tot Rubens


Waarom schildert Hans Memling haarfijn elk detail? Hoe slaagt Rubens erin om met enkele penseelstreken het theatrale effect teweeg te brengen waar Steven Spielberg jaloers op zou zijn? En waarom waren de Zuidelijke Nederlanden drie eeuwen lang het artistieke centrum van de wereld?

Wij vertelt het verhaal van de Vlaamse kunst uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw zoals je dat nooit eerder las. Het is een rollercoaster ride door driehonderd jaar cultuurgeschiedenis, met in de hoofdrol: adembenemende topstukken uit de collectie van The Phoebus Foundation.

Onbekende pareltjes van onder meer Hans Memling, Quinten Metsys, Peter Paul Rubens en Antoon Van Dyck nemen je mee naar een wereld vol zotheid en zonde, fascinatie en ambitie.

Wij gaat over hertogen en keizers, over rijke burgers en arme heiligen, over kunstkamers als wijnkelders en over Antwerpen als Hollywood aan de Schelde. Wij is een meeslepend verhaal over het beeld en zijn betekenis, en over de band tussen cultuur en maatschappij. Want bovenal gaat Wij over ons, en over wie wij vandaag zijn – als mensen.

Dr. Katharina Van Cauteren (1981) staat aan het hoofd van de Kanselarij van The Phoebus Foundation. Katharina is kunsthistorica en maakte reeds tal van tentoonstellingen in binnen- en buitenland.


  • 29 x 25 cm
  • 384 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 6388 743 4

Gerelateerde boeken