Van Looy

€ 19,95 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Look inside
Beschrijving
Details

Een stukje meesterlijke wielernostalgie: Rik Van Looy, de 'keizer van Herentals'

Rik Van Looy, intussen 83 jaar oud, was een van de aantrekkelijkste toprenners die het internationale wielrennen heeft gekend. Hij evolueerde van een losbollige straatbengel tot een stijlvolle kampioen en een ware vedette, en laat ons nog steeds achter met die ene prangende vraag: had hij die Ronde van Frankrijk 1962 ook kunnen winnen als hij zijn strijd niet had moeten staken na zijn zware val in de etappe naar Pau?

Door journalisten en zijn supporters werd Van Looy gekroond tot ‘keizer van Herentals’. De keizer werd twee keer wereldkampioen, won alle klassiekers en verzamelde de beruchte ‘rode garde’ rond zich. Rik Van Steenbergen noemde hem “die kerel met zijn dikke poten”, maar Van Looy was wel de absolute patron van zijn eigen ploeg en zelfs van het hele internationale peloton. Hij verdeelde en heerste als een echte leider.

Van Looys levensverhaal leest als een aangrijpende roman, vol grote successen, pijnlijke nederlagen en verschrikkelijke valpartijen. Dankzij de historische beelden die nooit eerder bij elkaar werden gebracht is dit boek een stukje meesterlijke wielernostalgie.

Met teksten door Robert Janssens, de grijze eminentie van de wielerjournalistiek.

Na 'Anquetil' het tweede boek in onze serie over wielerhelden uit de glorietijd.

  • 15 x 15 cm
  • 120 bladzijden
  • Hardcover
  • Nederlandstalige editie
  • Bichromie
  • ISBN 978 94 9267 740 2


Gerelateerde boeken