The Inner Circle of Europe

€ 39,50 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Het midden van Europa door de ogen van fotograaf Gert Verbelen

Voor deze fotoserie reisde de jonge fotograaf en vormgever Gert Verbelen naar alle achttien lidstaten van de Eurozone. Hij bezocht het exacte middelpunt van deze landen en verbleef er telkens een week om het dagelijkse leven te fotograferen. Bijna altijd belandde hij op die manier in arme en verlaten oorden. Europa, dat zijn overduidelijk niet alleen de bekende instellingen of de steden waarnaar we citytrips maken. Europa, dat zijn ook godvergeten dorpen waar geen jongeling meer woont omdat er toch geen werk is.

Van Verbelens fotodocumentaire gaat veel tristesse en eenzaamheid uit. Tegelijkertijd toont ze de kracht van kleine gemeenschappen en een grote voeling met de plek, het huis, de keuken, de woonkamer, de stoel voor de tv... Die kleine kamers zijn schatkamers en echte werelden op zich. Elk detail vertelt een verhaal.

Met een tekstbijdrage door Stephan Vanfleteren.

Gert Verbelen studeerde grafische vormgeving en fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en rondde er in 2014 zijn masteropleiding af. Zijn werk viel al te bewonderen op het Internationaal BredaPhoto Festival.

Het boek bij de gelijknamige tentoonstelling in de Sint-Pietersabdij op het fotofestival van Gent, 80 Days of Summer, Stories of Identity, van 12 juni tot 30 augustus 2015.


“Een debuut met de maturiteit en virtuositeit van een magnum opus.”
Jan Desloover, De Standaard

  • 28,5 x 22 cm
  • 304 bladzijden
  • Hardcover
  • Gedrukt in quadrichromie
  • Tweetalige editie Nederlands-Engels
  • ISBN 978 94 9208 137 7


Gerelateerde boeken