Gratis verzending (Benelux)

The Butcher's Book

UITVERKOCHT
€ 35,00 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Look inside
Beschrijving
Details

De nieuwe kijk op vlees van de meest spraakmakende beenhouwer in de Lage Landen: Hendrik Dierendonck

"Minder maar beter vlees eten, dat is de toekomst van de ambachtelijke beenhouwerij."

“Dierendonck staat vandaag voor ambacht, terroir en passie. Met dit boek wil ik eer betuigen aan alle kwekers die hun dieren met veel respect voor de natuur telen, en aan de beenhouwers, versnijders en uitbeenders die dag en nacht in de kou zwoegen tussen vier muren.”

— Hendrik Dierendonck


Hendrik en zijn vader Raymond Dierendonck groeiden de afgelopen jaren uit tot dé referentie als het over vlees gaat. Ze leveren alleen kwaliteit van het hoogste niveau en worden gevolgd door talrijke topchefs.

Dierendonck is een van de voortrekkers van de internationale nose to tail-filosofie, waarbij letterlijk al het vlees van een geslacht dier benut wordt. Hij heeft zich vooral gespecialiseerd in de veredeling en rijping van uitzonderlijk vlees, onder meer van het rundveeras West-Vlaams rood.

Geniet van de heerlijkste klassiekers uit de toonbank van de slagerij, sta stil bij het ambacht van het beenhouwen en leer zelf vlees te verwerken en bereiden à la Dierendonck met de tientallen gedurfde en tijdloze recepten uit dit boek.

Met tekstbijdragen van Hendrik Dierendonck, René Sépul en Marijke Libert, en klassefotografie door Thomas Sweertvaegher en Stephan Vanfleteren.


  • 27 x 23 cm
  • 224 bladzijden
  • Hardcover met open rug en voorgeboord gat voor vleeshaak
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige uitgave
  • ISBN 978 94 9208 152 0


Gerelateerde boeken