Reynaert de Vos – Een kleine geschiedenis van het middeleeuwse dierenepos

€ 22,50 Gratis verzending (Benelux)
Beschrijving
Details

Phoebus Focus IV

De dierenfabel Van den vos Reynaerde werd geschreven in de dertiende eeuw. De vos is er een antiheld: een lepe schurk – een moordenaar zelfs – die genadeloos de hypocrisie van het establishment aan de kaak stelt. De collectie van The Phoebus Foundation omvat een deelfonds met zowat vijfhonderd publicaties, her- en vertalingen van het oorspronkelijke Reynaertverhaal. Van zestiende-eeuwse uitgaven over Goethe tot Louis Paul Boon: de vos sterft nooit.

In de reeks ‘Phoebus Focus’ gaan experts en wetenschappers in op topstukken uit de rijke collectie van kunststichting The Phoebus Foundation.

Niels Schalley (°1989) studeerde kunstwetenschappen en theologie aan de KU Leuven en J.W. Goethe Universität Frankfurt am Main. Binnen The Phoebus Foundation is hij projectcoördinator en leidde hij de coördinatie van de expo’s Voor God & Geld – Gouden tijd van de Zuidelijke Nederlanden en OER – De Wortels van Vlaanderen in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster in Gent (2016-2017). Schalley verdiepte zich in het middeleeuwse dierenepos van Reynaert de vos voor de uitwerking van het grootschalige cultuur- en erfgoedproject VOSSEN – Expeditie in het land van Reinaert, dat plaatsvond in het Waasland in 2018.

  • 21 x 14,8 cm
  • 64 pagina's
  • Softcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 90 8282 902 0

Gerelateerde boeken

Geen boeken gevonden