Night Time

€ 105,00 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Beschrijving
Details

Groots boek met de nachtaquarellen van Hans Op de Beeck

“It’s clear to see that what invariably animates the pictures is light. Watercolour is transparent, so the white of the paper itself is the light source.”

— Hans Op de Beeck


Hans Op de Beeck werkt al meer dan tien jaar aan een reeks grote, monochrome aquarellen die hij ’s nachts schildert. De originele werken zijn 2,5 tot 5 meter breed en behandelen zowel klassieke als hedendaagse thema’s. Veelal zijn het poëtische taferelen van mysterieuze nachtelijke locaties, soms bevolkt door anonieme mensen. Zoals in zijn hele oeuvre staat de mood van het beeld voorop.

Dit boek bundelt meer dan zestig nachtaquarellen die nooit eerder werden gepubliceerd, luxueus uitgevoerd op groot formaat en in een beperkte oplage van 750 exemplaren. Samen vormen ze een soort van associatieve graphic novel.

Hans Op de Beeck beeldhouwt, filmt, schildert, tekent, fotografeert, schrijft en maakt monumentale installaties. Zijn werk wordt gelauwerd in binnen- en buitenland en hij stelde solo tentoon in onder meer het M HKA in Antwerpen, het Gemeentemuseum in Den Haag, Museum Wolfsburg en het Smithsonian in Washington. Zijn aquarellen maken deel uit van diverse topcollecties, waaronder die van het Centre Pompidou en Museum Voorlinden.

  • 40 x 47 cm
  • 128 pagina's
  • Hardcover
  • Bichromie en quadrichromie
  • Engelstalige editie
  • ISBN 978 94 6388 766 3

Andere edities

Night Time
€ 105,00

Gerelateerde boeken