Max Pinckers (NL-EN, gesigneerd)

€ 49,95 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Eerste overzichtswerk van het oeuvre van fotograaf Max Pinckers

Dit drietalige boek is het voorlopige hoogtepunt van tien jaar samenwerking tussen de fotograaf Max Pinckers en de schrijver Hans Theys, die toestemming kreeg om met een persoonlijke selectie uit alle foto’s van Pinckers een klassiek fotoboek te maken zonder rekening te hoeven houden met hun oorspronkelijke context. De publicatie bevat ook een essay waarin Theys Pinckers’ oeuvre beschouwt vanuit enkele gedachten van Susan Sontag.

Max Pinckers (°1988) is een Belgische kunstenaar-fotograaf. In zijn werk verkent hij de kritische, technologische en ideologische structuren die ten grondslag liggen aan het vervaardigen en consumeren van documentaire beelden. Voor Pinckers is documentaire een speculatief proces waarin realiteit en waarheid als meervoudige en kneedbare begrippen ingezet kunnen worden. Hij werd verschillende keren bekroond met internationale prijzen, waaronder de Prix Levallois, de Edward Steichen Award Luxembourg en de Leica Oskar Barnack Award.

Deze publicatie verschijnt ter gelegenheid van de solotentoonstelling Max Pinckers – Double Bind in FOMU Antwerpen van 26 november 2021 tot 13 maart 2022.

Hans Theys (°1963) schreef en ontwierp meer dan vijftig boeken over het werk van hedendaagse kunstenaars en publiceerde honderden essays, interviews en recensies in boeken, catalogi en tijdschriften. Al deze publicaties zijn gebaseerd op samenwerkingen of gesprekken met de kunstenaars in kwestie.

  • 27 x 22,2 cm
  • 324 pagina's
  • Softcover met flappen
  • Quadrichromie
  • Drietalige editie Engels-Nederlands-Frans
  • ISBN 978 94 6388 782 3
  • Gesigneerd exemplaar

Andere edities

Max Pinckers (NL-EN, gesigneerd)
€ 49,95

Gerelateerde boeken