Martine Franck

€ 59,00 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Beschrijving
Details

Overzichtsboek van MagnumfotografeMartine Franck

“Op zich is de camera een grens, een barrière die je constant neerhaalt om dichter bij het subject te komen. Daardoor overstijg je je eigen limieten; dat gaat gepaard met een zekere vermetelheid en onbeschoftheid, met een verlangen om onzichtbaar te zijn.”

— Martine Franck


Het fotografisch oeuvre van Martine Franck (1938–2012) werd eindelijk samengebracht in dit omvangrijke boek, dat naast grondige studies en gesprekken een schat aan nooit eerder gepubliceerde foto’s bevat.

Martine Franck, lid van het fotoagentschap Magnum Photos en medeoprichter en voorzitter van de Stichting Henri Cartier-Bresson, was een van de belangrijkste figuren van de internationale fotografiescene. De vrouw die “het onverwachte wilde begroeten” neemt ons mee op een chronologische reis door haar zwart-witwerk. Feminisme, sociale achterstand, boeddhisme en ouderdom zijn de onderwerpen die ze in de loop der jaren in beeld bracht, steevast met veel oog voor het menselijke aspect en voor geometrische vormen. Daarnaast maakte ze portretten van kunstenaars en auteurs, en fotografeerde ze landschappen tijdens haar vele reisreportages. Haar niet aflatende engagement, eerlijkheid en gevoel voor humor maakten van haar een complete en bijzondere kunstenares.

Met tekstbijdragen van Dominique Eddé, Cécile Gaillard, Anne Lacoste, Aude Raimbault en Agnès Sire.

  • 29 x 23 cm
  • 304 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Engelstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 785 3

Gerelateerde boeken