Making My Past

€ 39,50 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Prachtig overzicht van het poëtische hyperrealisme van kunstenaar Michel Buylen

“Duivelskunstenaar met het penseel, de virtuoos onder onze schilders. Als hij een aanrollende golf op doek zet, heb je zin om erin te duiken.”

– De Standaard


Naar aanleiding van de grote retrospectieve in het mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) worden in dit boek van Michel Buylen (°1953) zo’n honderd werken uit zijn hele carrière bij elkaar gebracht, waarvan sommige voor het eerst worden gepubliceerd.

Michel Buylen is een veelzijdige en eigenzinnige schilder die blijft verbazen door zijn verbluffende virtuositeit en zijn vernieuwende kijk op eeuwenoude onderwerpen zoals het naakt, het kind, het landschap en de zee. Met behulp van acryl slaagt hij erin het leven, in al zijn rijkdom en nuances, te hertalen en met zijn eigen visie te verrijken. Elk nieuw werk vormt een venster op een gesublimeerde werkelijkheid, afstandelijk en bevreemdend.

Met tekstbijdragen van em. prof. dr. Paul Huvenne, erehoofdconservator van het KMSKA, professor Maximiliaan Martens, curator van de Van Eyck-tentoonstelling in MSK Gent, en Wim Lammertijn, directeur mudel.

Publicatie bij de gelijknamige tentoonstelling in mudel van 25 juni tot 12 september 2021.

In samenwerking met mudel, Deinze, en Galerie De Zwarte Panter, Antwerpen.

  • 28 x 24 cm
  • 192 pagina's
  • Hardcover
  • Tweetalige editie Nederlands-Engels
  • Quadrichromie
  • ISBN 978 94 6388 769 4

Gerelateerde boeken