Land of Ibeji – Land of Twins

€ 59,00 Gratis verzending (Benelux)
Beschrijving
Details

Intrigerende opvolger van het bekroonde 'Island of the Colorblind’

Land of Ibeji is de samenwerking tussen twee fotografen. Bénédicte Kurzen en Sanne De Wilde wonnen de eerste prijs in de World Press Photo Contest, ‘Portrait series’, met dit project.

In dit boek ontrafelen ze de mythe van het tweelingschap in Ibeji, Nigeria. Voor het Yoruba-volk staan ‘de dubbele geboorte’ en ‘de onafscheidelijke twee’ voor de ultieme harmonie tussen twee mensen. Nergens anders ter wereld worden meer natuurlijke tweelingen geboren dan in West-Afrika. Het centrum van die ‘tweelingenzone’ is Igbo-Ora, een ingeslapen stadje in het zuidwesten van Nigeria. Tweelingen worden er vereerd om hun spirituele krachten, maar ook verguisd als ‘onnatuurlijk’.

Op een visueel verhalende en fijnzinnige manier verruimen de twee fotografen hun blik door symmetrie en gelijkenis te gebruiken om tweelingen voor te stellen als mythologische figuren en als een krachtige metafoor, namelijk om de dualiteit binnen elke mens en de dualiteit die we ervaren in de wereld die ons omringt aan te tonen.

Om het bovennatuurlijke onzichtbare aspect nog meer uit te lichten, gebruiken de twee kunstenaars tweekleurige filters bij bepaalde foto’s. Dat versterkt de dualiteit van de twee fotografen, van de twee individuen, van de twee identiteiten. Het toont twee verschillend gekleurde percepties, en als kijker weet je niet wie welke beelden heeft gemaakt. Het resultaat is een magisch boek vol krachtige, kleurrijke beelden.

  • 29 x 23,5 cm
  • 256 pagina's
  • Hardcover met transparante stofwikkel
  • Engelstalige editie
  • Quadrichromie
  • ISBN 978 94 6388 736 6

Gerelateerde boeken