Horse Head

€ 55,00 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Uitzonderlijk boek van de bekroonde fotoserie van ‘Photographer of the Year’ Frederik Buyckx

Fotograaf Frederik Buyckx (°1984) verkent in zijn werk afgelegen gebieden waar de natuur overweldigend mooi en onvoorspelbaar hard kan zijn. Daarbij tast hij steeds de ultieme grenzen van de elementen af. Vaak vormen ontmoetingen met bijzondere mensen de aanleiding voor een fotoreeks. In zijn bekroonde serie Horse Head documenteert hij – zelf ook te paard – op onnavolgbare wijze de geïsoleerde levensstijl van semi-nomadische herders in Kirgizië.

Met een essay van fotografe en schrijfster Lottie Davies.

Frederik Buyckx is de winnaar van de Sony Photographer of the Year en Limaphoto en laureaat van de ZEISS Photography Award en de World Press Photo Awards.

De tentoonstelling Horse Head vond plaats in de tentoonstellingszalen van CC Mechelen van 12 oktober 2019 tot 5 januari 2020.


“Voor dit intense project bouwde Frederik Buyckx een stille band op met de herdersgemeenschap in Kirgizië, die hem meenam op haar omzwervingen. Op de foto’s van Frederik voel je haast de wind door je huid snijden terwijl je op een paard door het sneeuwlandschap trekt. Aan alles voel je dat hij er niet enkel is om te fotograferen maar ook echt meeleeft.

— Magnum-fotografe Bieke Depoorter


“Het werk van Buyckx keert terug naar de essentie van het kijken naar fotografie. Een landschap wordt vaak over het hoofd gezien maar staat centraal in ons bestaan.”

— Zelda Cheatle, jurylid Sony World Photography Awards

  • 36 x 24 cm
  • 184 bladzijden
  • Hardcover met Zwitserse binding
  • Bichromie
  • Engelstalige editie
  • ISBN 978 94 6388 729 8

Gerelateerde boeken