Garden of Delight

Laatste exemplaren
€ 45,00 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Look inside
Beschrijving
Details

Fascinerend verslag van Dubai door fotograaf Nick Hannes

“Dubai is geëvolueerd naar een metapretpark, waar men skiet in de woestijn en zwemt met dolfijnen. Voortdurend op zoek naar illusies draaien we ons hoofd voor de realiteit van het bestaan. Wat doet dat met de verbeelding van een mens? Hoeveel meer malls, pretparken en hotels heeft een maatschappij nodig?”

— Nick Hannes


Dubais snelle transformatie van een stoffig vissersdorp in de jaren zestig tot de hypermoderne metropool van vandaag fascineert vriend en vijand. Met zijn enorme winkelcentra, kunstmatige eilanden en iconische wolkenkrabbers is het kleine emiraat aan de Perzische Golf een wereldspeler op gebied van toerisme, vastgoed en business.

Maar Dubai is ook een generische stad: een stad zonder historische gelaagdheid, zonder karakter, zonder identiteit. Het publiek domein wordt er in ijltempo geprivatiseerd en activiteiten spelen zich voornamelijk af in artificiële binnenruimten zoals malls, gated communities en pretparken.

Succesverhaal of grootheidswaanzin? Met Garden of Delight maakte fotograaf Nick Hannes een bevreemdende en confronterende documentaire over entertainment, consumentisme en marktgedreven urbanisatie in Dubai. De fotoserie schetst Dubai als de ultieme speeltuin van globalisering en kapitalisme, en roept daarbij vragen op over authenticiteit en duurzaamheid.

De serie Garden of Delight werd bekroond met de Magnum Photography Award in 2017 en de Zeiss Photography Award in 2018.

De gelijknamige expo loopt vanaf 15 december 2018 tot en met 3 maart 2019 in De Garage in Mechelen.

  • 27 x 20,4 cm
  • 188 bladzijden
  • Softcover met flappen
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Engels-Frans
  • ISBN 978 94 9267 776 1

Gerelateerde boeken