Finis Terrae – Het einde, een begin

€ 38,00 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Hedendaagse kunst op Antwerpse toplocaties

Langverwachte opvolger van de kunstroute Ecce Homo. Het maatschappelijk geënte Finis Terrae bundelt het werk van talloze Belgische, of in België residerende, kunstenaars en hun visie op (de eindigheid van) de wereld. Zij reflecteren op sociale en maatschappelijke vraagstukken maar zetten eveneens de veerkracht van de mens en de kracht van kunst in de verf met een werk dat hun kijk op een wereld in verandering verbeeldt.

Finis Terrae presenteert werk van Philip Aguirre y Otegui, Francis Alÿs, Bilal Bahir, Ruben Bellinkx, Peter Buggenhout, David Claerbout, Jeffe De Brabandere, Berlinde De Bruyckere, Louis De Cordier, Thierry De Cordier, Babs Decruyenaere, Charles De Geyter, Peter De Meyer, Sam Druant, Joëlle Dubois, Lara Gasparotto, Gbaguidi Pélagie, Lisa Ijeoma, Sanam Khatibi, Gideon Kiefer, Nicolas Lamas, Frederik Lizen, Sofie Muller, Kris Martin, Otobong Nkanga, Elise Peroi, Laure Prouvost, Marius Ritiu, Ben Sledsens, Walter Swennen, Sven ’t Jolle, Ana Torfs, Luc Tuymans, Joris Van de Moortel, Maarten Vanden Eynde, Emmanuel Van Der Auwera, Ronald Van der Hilst, Jan Van Imschoot, Anne-Mie Van Kerckhoven, Jan Vanriet, Loïc Van Zeebroek, Shirley Villavicencio Pizango en Cindy Wright.

Met een tekstbijdrage van onder anderen cultuurjournalist Eric Rinckhout en Richard Pearshouse, Environment Director bij Human Rights Watch.

Publicatie bij de gelijknamige kunstroute Finis Terrae, georganiseerd door Galerie Geukens & De Vil samen met co-curatoren Eric Rinckhout en Lien Craps. De tentoonstelling vindt plaats van 17 november 2022 tot en met 26 februari 2023 op verschillende locaties in de stad Antwerpen, waaronder het Museum Plantin-Moretus, de tuin van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Snijders&Rockoxhuis, de Sint-Niklaaskapel en de Nottebohmzaal in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

  • 28,5 x 24 cm
  • 160 pagina's
  • Softcover met flappen
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Nederlands-Engels
  • ISBN 978 94 6436 669 3

Gerelateerde boeken