Explorers, First Collectors and Traders of Textiles from Egypt of the 1st millennium AD

€ 60,00 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Look inside
Beschrijving
Details

Wetenschappelijke publicatie over de geschiedenis van het opgraven en verzamelen van Egyptisch textiel

Door het droge klimaat is in Egypte een uitzonderlijk rijk erfgoed aan antiek textiel bewaard gebleven. Sinds 1996 voert de internationale studiegroep Textiles from the Nile Valley onderzoek uit naar deze Romeinse, Byzantijnse en vroeg-islamitische textielvondsten, waarvan vele hun weg vonden naar Europese en Noord-Amerikaanse museumcollecties.

De studiegroep, bestaande uit curatoren, archeologen, textielrestauratoren en wetenschappers, organiseert een tweejaarlijkse conferentie in het hoofdkwartier van Katoen Natie in Antwerpen en publiceert een serie van unieke boeken over het belang van het Egyptische textiel.

In dit nieuwe deel worden de bevindingen gebundeld van het elfde congres, dat plaatsvond van 25 tot 27 oktober 2019. De focus ligt op de geschiedenis van het opgraven en verzamelen van het textiel, die teruggaat tot het begin van de negentiende eeuw.

Het boek bevat achttien tekstbijdragen over recent veldwerk, conserveringsbehandelingen en wetenschappelijk onderzoek wereldwijd, met medewerking van grote universiteiten en van musea zoals het Victoria & Albert Museum in Londen en de Hermitage in Sint-Petersburg.

Publicatie naar aanleiding van het twaalfde internationale wetenschappelijke congres van Textiles from the Nile Valley van 12 tot 14 november 2021 in Antwerpen.

  • 29 x 25 cm
  • 240 pagina's
  • Hardcover met stofwikkel
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Engels-Duits
  • ISBN 978 94 6436 607 5

Gerelateerde boeken

Geen boeken gevonden