Eiland (NL-EN-DU)

€ 59,00 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Beschrijving
Details

Indrukwekkende hommage aan de Waddeneilanden door fotograaf Jeroen Hofman

“Met de veerboot over het open water voelt de verplaatsing van A naar B groots. Wanneer je bij de reling staat op het buitendek, de vaste wal achter je verdwijnt en het eiland langzaam voor je opdoemt, gebeurt er iets merkwaardigs. Er kwam een rust over mij heen die ik zo nog niet eerder had gevoeld. Een nieuwe wereld lag aan mijn voeten.”

— Jeroen Hofman


Fotograaf Jeroen Hofman werkte jarenlang in weer en wind aan dit magnum opus, waarbij hij als een hedendaagse schilder de Nederlandse eilanden vatte in monumentale beelden. Alle foto’s werden gemaakt vanuit een hoogtewerker, waardoor hij op een heel bijzondere manier het landschap en de horizon kon vastleggen.

Een eiland heeft een mythische aantrekkingskracht op de mens en de verbeelding. Dit boek viert en verbeeldt het verlangen naar een eiland als een plek van rust, natuur en afzondering.

Met tekstbijdragen van journalist en schrijver Arnold van Bruggen, die op Texel woont en samen met Rob Hornstra het iconische boek The Sochi Project maakte, en van Willemijn van der Zwaan, conservator bij Fotomuseum Den Haag.

Publicatie bij de gelijknamige solotentoonstelling in Fotomuseum Den Haag, die plaatsvindt van 19 maart tot 19 juni 2022.

  • 26,5 x 35 cm
  • 160 pagina's
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Drietalige editie Nederlands-Engels-Duits
  • ISBN 978 94 6388 765 6

Andere edities

Eiland (NL-EN-DU)
€ 59,00

Gerelateerde boeken